Fordele og ulemper ved høj IQ

Her er nogle af fordelene og ulemperne, der tit er ved at have høj intelligens. Det er selvfølgelig ikke alle punkter, der gælder for alle, og i hvilken grad det gælder, variere selvfølgelig også. Vi har skrevet de ting, vi synes var vigtigst. 

Fordele: 

Bedre problemløsningsevner:  Når man har højere IQ, betyder det, at man har en bedre problemløsningsevne, og at man lærer hurtigere. 

Bedre til at lære 

Kan godt lide at lave ting:  Mange højt begavede folk kan godt lide at kreere nye ting, og de kommer nemmere på nye ideer.  

Bedre koncentrationsevne 

Har mere energi:  Mange højt begavede har meget overskud og energi og har ikke brug for lige så meget søvn som andre.  

God hukommelse 

Stort ordforråd 

Meget nysgerrig 

Speciel sans for humor 

Ulemper: 

Utålmodig:  Mange højt begavede folk er meget utålmodige med hensyn til andre, fx når personen ikke forstår det den højt begavet mener.  

Keder sig i skolen:  Mange højt begavede børn keder sig i skolen, fordi de ikke får nok udfordring. Og når man er højt begavet, søger man tit udfordringer.   

Høje forventninger til sig selv:  Højt begavede folk kan have for høje forventninger til dem selv som tit gør, at de giver hurtigt op på noget, de ikke kan finde ud af, og at de bliver frustreret.   

Meget følsom:  Nogen højt begavede er sensitive over for fx lyde, lys, madkonsistens m.m. og de er nogle gange også følelsesmæssigt sensitive. 

Speciel sans for humor 

Hvis du vil læse om endnu flere fordele/ulemper, så gå ind på nogle af de her sider: 
https://www.qagtc.org.au/sites/www.qagtc.org.au/files/media/documents/Characterisics%20of%20Gifted%20Children%20and%20Possible%20Associated%20Problems.pdf

https://www.qagtc.org.au/characteristics-young-gifted-children

https://www.qagtc.org.au/traits-common-gifted-children

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.